Hoeveel anti-zonnebrandcreme moet ik gebruiken? 

Hoeveel anti-zonnebrandcreme moet ik gebruiken? 
18 Jan

2024

Voor een goede bescherming tegen de zon is het belangrijk voldoende anti-zonnebrandcrème te gebruiken en jezelf regelmatig in te smeren. Je moet je zeker opnieuw insmeren na zwemmen, afdrogen en bij veel zweten, maar eigenlijk is om de 2 uur sowieso aan te raden. Er bestaan ook zonnebrandmiddelen die waterproof zijn. Deze blijven na het zwemmen beter op je huid zitten.  

Goed smeren betekent veel en dik smeren, niet spaarzaam smeren. Eigenlijk zou je zo dik moeten smeren als de laag pindakaas die je op je boterham smeert (stichting KWF adviseert minimaal 7 theelepels per smeerbeurt). Doe dit dan ook het liefst 30 minuten voordat je de zon ingaat, zodat de crème goed is ingetrokken. 

De mate van uv-B bescherming wordt aangegeven op het product door de SPF, de Sun Protection Factor. De SPF is een getal dat aangeeft hoeveel langer je in de zon kan blijven zonder te verbranden: als je normaal gesproken na 10 minuten zou verbranden, zou je met factor 30 pas na 30×10 = 300 minuten verbranden. Of een product ook bescherming biedt tegen uv-A-straling is terug te vinden door een uv-A symbooltje op de verpakking van het product. 

Zit je toch nog met vragen?