Duurzaamheid

Informatie over duurzaamheid, eco-vriendelijke praktijken en milieubewuste keuzes

De focus op duurzaamheid was nog nooit zo groot als nu: 

Duurzame energie, duurzaam bouwen, duurzaam ondernemen, duurzaam verpakken, duurzame kleding enz. Maar hoe zit het met duurzame cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten? En wat betekent duurzaamheid eigenlijk?

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een breed begrip. Het draait om mens (people), milieu (planet) en economie (profit). Het vervullen van de behoeften van nu mag geen afbreuk doen aan het vermogen van toekomstige generaties om aan hun behoeften te voldoen. De huidige generatie moet dus goed zorgen voor het milieu en de samenleving zodat toekomstige generaties hier ook nog van kunnen genieten.

Meer dan de helft van de consumenten geeft aan dat duurzaamheid een belangrijke factor is tijdens het shoppen!

Duurzame cosmetica

Voor het milieu zijn verzorgingsproducten gelukkig al niet zo schadelijk: bijna alle verzorgingsproducten, zoals bad- en doucheproducten, tandpasta en shampoo, worden afgevoerd via het riool. Installaties voor waterzuivering verwijderen verreweg de meeste stoffen uit het rioolwater.

 

Dit betekent niet dat er niets hoeft te gebeuren! Bedrijven werken aan nieuwe methodes en technieken om hun producten steeds duurzamer te maken. Dit gaat verder dan bijvoorbeeld enkel natuurlijke ingrediënten gebruiken. Daarnaast kunnen we zelf ook al een hoop doen om duurzaamheid te bevorderen! 

Zit je toch nog met vragen?