Welzijn

Cosmetia speelt een belangrijke rol in ons welzijn… 

Ontdek hier hoe. 

Een goede verzorging is van vitaal belang om je prettig te voelen. Velen herkennen het belang van een verzorgd uiterlijk voor een positieve gemoedstoestand, zoals het bekende gezegde: “Als je haar maar goed zit.” 

 

Voor 70% van de Nederlandse consumenten is cosmetica essentieel in hun dagelijks leven. De belangrijkste reden die zij aangeven is het bevorderen van persoonlijke hygiëne. 

Bescherming

Cosmeticaproducten zijn er niet alleen om ons te verzorgen of verfraaien. Ze beschermen ons ook. Bijvoorbeeld voor de negatieve effecten van de zon of de schadelijke invloed van bacteriën.

 

Bijvoorbeeld mondverzorging, met name tandenpoetsen, is een zeer belangrijk onderdeel van onze dagelijkse verzorging en draagt bij aan onze persoonlijke hygiëne. Met tandpasta reinigen we het gebit en de mondholte, voorkomen we gaatjes en het ontstaan van ontstekingen van het tandvlees.

Een goed gevoel

De op één na belangrijkste reden om cosmetica en verzorgingsproducten te kopen en te gebruiken is het positieve effect op het gevoel van welzijn en zelfvertrouwen.

 

Bovendien draagt cosmetica bij aan verzorging en welzijn door ontspanning te bieden en kostbare ‘me-time’ momenten te creëren. Denk aan een heerlijk bad met een gezichtsmasker en je favoriete serie, een ontspannende douche of zelfs de kleine luxe van je favoriete parfum. 

Zit je toch nog met vragen?