Recycling

Een kleine bijdrage, een grote impact! 

Als consument kun je een positieve impact hebben op het milieu door ervoor te zorgen dat je afval correct scheidt! Zo gaan waardevolle grondstoffen niet verloren.

Een aantal tips

Gebruik het cosmetische product volledig op of zorg ervoor dat de verpakking volledig leeg is voordat je deze weggooit. Hierdoor blijft de verpakking schoon en licht, waardoor het gemakkelijker wordt om deze in de juiste afvalstroom te plaatsen. Verpakkingen met meer dan 10% resterend product kunnen niet machinaal worden gescheiden en belanden toch bij het restafval!

Restjes van producten zoals shampoo, douchegel, conditioner en tandpasta mogen zonder zorgen door de gootsteen worden gespoeld. Echter, resten van bodylotion, zonnebrandmiddel of andere vettige producten spoel je best niet door het riool om verstoppingen te voorkomen. Gooi deze flessen inclusief resten bij het restafval.

Cosmetische producten, inclusief nagellak, nagellakremover, aftershave, parfum en spuitbussen, zijn niet schadelijk voor het milieu. Deze hoeven dus niet bij het klein chemisch afval te worden weggegooid. Recycle ze eenvoudig, bijvoorbeeld in de glasbak of het PMD. Controleer de verpakking goed op symbolen en instructies die aangeven hoe het product moet worden weggegooid. Als je nog steeds twijfelt, raadpleeg dan de Afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal.

Zit je toch nog met vragen?