Wat kan ik doen als consument?

Elke kleine bijdrage heeft een grote impact… maar hoe beginnen we eraan?

Niet alleen bedrijven moeten zich bewust zijn van hun energie-, grondstof- en waterverbruik, ook wij kunnen zelf bijdragen aan besparingen…

Water besparen

Besparen is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Een gezin van vier kan bijvoorbeeld al €100 per jaar besparen door dagelijks een minuut korter te douchen… dus douche korter of gebruik een douchetimer. Het installeren van een waterbesparende douchekop kan ook per douchebeurt liters water besparen, met 20% minder water- en energieverbruik dan een standaard douchekop.

 

Beperk ook het aantal keren dat je in bad gaat. Een gemiddeld bad verbruikt 120 liter water, wat drie keer zoveel is als een douche van 5 minuten en kost tevens meer energie.

 

Ten laatste een eenvoudige tip die toch tientallen liters water per jaar bespaart: laat de kraan niet onnodig lopen tijdens activiteiten zoals tandenpoetsen, scheren of handen wassen. 

Recycling

Naast waterbesparing is recycling een krachtige manier om ons steentje bij te dragen aan het milieu. Ontdek op onze recyclingpagina hoe je dit best aanpakt voor een duurzamere wereld. 

Zit je toch nog met vragen?